maandag 16 mei 2016

Tutorial: Copics, pergamano papier, neonkleurtjes en washi tape!

Hallo blogvolgers,

Het is wel een beetje afkicken na al die prachtige dagen die we hebben gehad. De temperatuur is flink naar beneden geschoten en de lange broek kan weer aan...helaas!


Gisteren heb ik een kleine tutorial op het blog van Copic Marker Benelux laten zien en vandaag traditiegetrouw nog op mijn eigen bloggie.


Dat zeg ik nu heel makkelijk, maar dat was het deze keer echt niet. Alles, maar dan ook alles ging fout of mislukte... Soms heb je van die dagen dat je het idee hebt dat je beter in bed had kunnen blijven liggen en dan was het ook nog vrijdag de 13de:-)


Uiteindelijk is het een versie 3.0 geworden, dus de voorgaande twee zijn mislukt...haha!

Ik ben met Copics, Activator, embossing poeder, washi tape in lekkere felle kleurtjes aan de slag gegaan. In de kast kwam ik een stapeltje pergamano papier tegen uit het tijdperk dat ik die hobby nog uitvoeder. A long time ago...


Ik heb één van de katten van Katzenkraft met Versamark gestempeld en daarna bestrooid met witte embossingpoeder. Daarna de heattool gebruikt om de embossingpoeder te laten 'smelten'. Ik gebruikte de Y17,  YR07 en R24 maar je kunt die kleuren gebruiken die je mooi vindt of hebt! Op de foto staat de Y11, maar die vond ik uiteindelijk te licht.


Op mijn craftsheet heb ik met 3 verschillende kleurtjes copics een willekeurig patroon gemaakt. Omdat copics op alcohol basis zijn droogt het inkt vrijwel meteen op. Door middel van de Activator activeer je de kleuren als het ware weer tijdelijk. Dat proces kun je net zo vaak herhalen, totdat je inkt op je sheet op is.


Hier boven zie je de kat op de kop in het inkt liggen. Door wel of niet met je vingertoppen de kat aan te drukken komt er meer of juist minder inkt op je pergamano papier.


Ik zag nog zoveel kleur op mijn sheet dat ik nog een keer de Activator heb gesprayd en onderstaande kat in zwart (Memento inkt) erop heb gelegd. Je zou de kleuren ook aan de achterkant van je pergemano papier kunnen gebruiken voor een lichter resultaat, want het is immers redelijk transparant! 


Je ziet nu al duidelijk minder kleur als bij de eerste kat! Ik denk dat ik zelfs nog wel een derde kat had kunnen 'inkleuren'!

En voor de mensen zonder Activator... Met alcohol 70% lukt het ook, wel moet je dan nog sneller werken en over de lucht kunnen. Mijn voorkeur gaat daarom uit naar de Activator...


Vorige week kocht ik allemaal leuke washi tapes bij de Hema in felle kleurtjes en die kwamen bij het pergamano papier goed van pas. Ik heb nog geen lijm gevonden die geen lelijke plekken geeft op dit papier, dus het vastzetten met tape is een ideale oplossing.

De tags zijn ook gekocht en komen van de A-C-tion:-)


 Resultaat: Twee vrolijke kaarten die weer totaal anders zijn dan normaal! Maar iets wat ik zeker vaker ga doen, want het ik ben erg blij met deze manier van kaarten maken. Ze zijn weer zo anders...en ik houd zo van al die leuke washi tape die je tegenwoordig overal kunt kopen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne tweede Pinksterdag toe en graag tot de volgende keer!
3 opmerkingen:

Thea zei

Wow wat een gaaf kaartje Mieke, leuke techniek ook. Zelf ook al een paar keer aan het stoeien geweest met inkt en water om leuke achtergrondjes te maken. Nou tot nu toe ligt alles in de kliko wahaaa! Misschien vandaag maar eens een nieuwe poging wagen, Willem fiets Friesland rond vandaag en ik blijf lekker binnen bij de kachel. Ooh dat is dus pergamano papier.... heb ook een blokje wat ik af en toe gebruikt en maar denken dat het vellum was. Het is namelijk ook al bejaard en komt uit de erfenis van mijn moeder die in een ver verleden ook pergamanokaarten maakte. Wie wat bewaart die heeft wat. Vind de stempel die je hebt gebruikt trouwens geweldig!

Liefs Thea xx

Aartje zei

Wat een heerlijke knoeiboel heb je er van gemaakt. Levert wel een hele gave achtergrond op.
Groeten, Aartje

Antoinette Voorn zei

Sowwww wat een gave techniek en super geweldige kaart gestempeld Mieke!