maandag 30 december 2013

Tutorial: Copic markers in combinatie met nagellak remover

Goedemorgen op deze zondagmorgen,

Gisteren was het weer mijn beurt om een tutorial te verzorgen op het blog van Copic Marker Benelux en vandaag laat ik hem dus op mijn eigen blog zien.

Nu wil het dat ik helemaal dol ben op mijn copics, maar nog lang niet alles in mijn bezit heb...helaas... en het dus soms echt zoeken naar een oplossing is voor mij. Maar tijdens die zoektocht kom je soms op de meest leuke ideetjes en wat fijn als die dan ook nog eens blijken te werken:-)

Vaak komen er leuke dingen voorbij waarbij gebruik is gemaakt van een flesje colores blender en/of navullingen van de copics enz, maar je raadt het al...dit heb ik helaas niet in huis! Na een tijdje experimenteren heb ik een simpele oplossing gevonden.


Je neemt: 
*Glanzend karton/foto papier
*Verschillende copic markers naar eigen smaak
*Tissue's
*Een vel mica/of ander plastic
*Een sproei flacon met nagellak remover

TIP: Doe dit in de buitenlucht of ventileer goed, want nagellak remover stinkt mijns inziens behoorlijk! Ik heb het lekker achter thuis gedaan.


Op mijn vel mica heb ik met de copics verschillende kleur 'staaltjes' gemaakt. Je kunt ook kleur voor kleur aanbrengen, dat is maar net wat je fijner vindt werken.

Nu ga je van licht naar donker met de nagellak remover de 'staaltjes' nat spuiten. Doe kleur voor kleur en niet alles tegelijk, want het inkt van het 'staaltje' blijft maar even nat.

Op de onderste gedeelte van de foto zie je wat er met het inkt gebeurd als je de remover erop spuit: Het lijkt te gaan wijken.


Nu moet je snel handelen anders is de remover zo weer verdampt en zit het inkt weer vast aan de sheet mica. De kleur die je wilt gebruiken nat spuiten en snel je vel glanzend karton of foto papier erop leggen en even goed aandrukken. Ik heb dit gedaan met een acryl blokje, maar ik denk dat de druk van je handen ook wel volstaat.


Na ga je gewoon naar eigen inzicht je vel karton/foto papier volmaken met allerlei kleurtjes copic markers. Je kan net zo lang doorgaan tot je tevreden bent met het eind resultaat.


Mijn dochter van vijf heeft op een vel mica hartjes en cirkels getekend en ook deze heb ik nat gespoten met remover en in één keer 'afgedrukt' op karton.

Nu denk je: Is dit het eind resultaat? Ik ben het eens met het feit dat het er niet bepaald waanzinnig mooi uitziet op dit moment:-) 

Ik heb er allemaal stroken van 12x6 van gesneden en er kaarten van gemaakt. En het eind resultaat vind ik verbluffend mooi...als ik dat mag zeggen...


Zijn ze niet leuk?

De vlinders komen uit de Tim Holtz collectie en zijn afgedrukt met Memento inkt. Daarna zijn ze gemat op bijpassende cardstock en in combinatie met een lintje en een leuke tekst stempel heb je dan hele originele kaarten die er toch steeds weer anders uit zien. 

Ik hoop dat het een beetje duidelijk uitgelegd is en dat jullie het een leuke tip/ tutorial vinden! Zijn er vragen, stel ze gerust.

Dit was voor mij de laatste bijdrage van dit jaar hier op het Copic marker benelux blog, maar morgen zien jullie mijn laatste kaart voor 2014. Dus ik zou zeggen: Tot morgen! 

7 opmerkingen:

Gea zei

Dankje voor het laten zien van je kaarten erg leuk geworden. ga het ook zeker een keer probereen gr Gea ookm uit het hoge noorden

Deborah zei

Wauw, wat ben je vindingrijk.
Prachtig resultaat!
Fijn eindejaar en een nog beter begin!
Liefs, Deborah

Dora zei

wat leuk!! en wat een geweldige resultaat....super.

Irene zei

Nou ja zeg, die Mieke heeft weer heerlijk zitten "knoeien" en laat iets supers zien..wat heb je toch een freubelfantasie!!!!
't Is net of je met mixed media aan de gang bent geweest, heel erg leuke kaarten met die vlinders!!
Ik kijk uit naar je laatste creatie met de Copics.....willen ze zo'n kanjer niet eens houden in 2014??

xx Irene

Mary zei

Wat een leuke techniek!! Die ga ik zeker ook eens proberen. Fijn dat je het zo goed hebt uitgelegd met foto's!! En je dochter heeft prachtig meegewerkt aan de achtergrondjes!!
Hoe gaat het nu met haar pink?
Ik wens je een fijne jaarwisseling en óp naar een nieuw creatief jaar!
Volgens mij heb ik bij mijn kaartje aan jou de verkeerde achternaam gebruikt........je staat twee keer in mijn adressenlijst met een andere achternaam......ik hoop dat ik de juiste heb gebruikt.
Groetjes Mary

Thea zei

Huuh, dat mag je zeker wel buiten doen denk ik, maar het resultaat is verbluffend. Lief ook de hartjes van Sasha, ze gaat mama al mooi achterna. Super!

Fijne jaarwisseling!
Liefs Thea

Riet zei

Wat een prachtige kaarten Mieke.

Een gezond en liefdevol 2014.
Liefs Riet.