donderdag 9 juni 2011

Winning mood....en ik kan jullie advies wel gebruiken:-)

Goedemorgen allemaal,

Ik heb een leuk begin van de dag! Ik heb met mijn boomkaart de eerste plek behaald met de challenge die werd gehouden bij Scr@p cards challenge blog. Ik heb daarmee een onwijs leuk pakketje gewonnen.


Ik zal ook nog even het winnend kaartje laten zien voor de mensen die hem misschien gemist hebben...


Ik ben er best wel trots op, het is niet echt een standaard model:-)

Nu nog even iets heel anders...
Ik blijf stoeien met het maken van de foto's. Foto's maken is het probleem niet, maar het maken van mooie foto's wel! Vaak is de kaart in het echt vele malen mooier...dat vind ik dan hé. Ik weet dat ik niet de enige ben die ermee stoeit.

Nu heb ik van mijn vriend en de kids gisteren een tent kado gekregen...helemaal spontaan en dat is dan juis zo lief! Geen tent voor in de tuin, maar eentje om foto's in te maken. Ik heb van de kaart die ik gisteren heb geplaatst 3 verschillende foto's gemaakt en graag zou ik van jullie horen welke jullie het mooiste vinden...

Nr 1
Nr 2
Nr 3

Mijn vriend ziet me altijd met mijn kaart in het ronde rennen om de geschikste plek te vinden in huis. Soms sta ik te foeteren omdat het alweer te donker is of omdat het een regenachtige dag is. Als het helemaal niet wil lukken pak ik wit karton en duik ik de tuin in. Hij moet altijd wel om me lachen. Hij zegt altijd: Je bent langer bezig met een goede foto dan met het maken van je kaart. Dus dit onverwachte kado is wel heel erg welkom en handig...hihi! Ik weet alleen totaal niet hoe je ermee moet werken, dus tips&trucks zijn welkom...

Ik hoop vandaag nog weer terug te komen met een kaart...maar of ik dat red weet ik nog niet...

Hele fijne donderdag allemaal!

38 opmerkingen:

José zei

Hoi Mieke, Wat onwijs lief zeg om een tentje kado te doen! Ik vind je kaart echt schitterend! Wat een details. De middelste vind ik het mooiste op de foto staan. Die is het meest scherp en ik denk dat de kleuren de echtheid het dichtste benadert?
Ik maak altijd foto's overdag bij het raam en dan zet ik mijn camera op het "bloemetje" voor dichtbij fotografie en dat gaat eigenlijk altijd goed.
Groetjes, Jose

Henderica zei

Hee Mieke,
Net zoals José vind ik de middelste het mooist.
Maar je moet natuurlijk wel de foto die met de kleuren het beste overeenkomt met de werkelijke kaart eigenlijk nemen (maar misschien is dat deze ook wel) :)
Ik maak ook zo vaak mogelijk overdag foto's ook op een "bloemen van dichtbij bij helder licht" stand of soms op automatisch, dan mag mijn camera zelf uitvissen wat hij doet ;)
En als ik nou zo nodig echt in het donker foto's moet maken, in de winter meestal, dan haal ik er een paar lees- en bureau lampen bij ;)
Groetjes,
Henderica

Angelique zei

Hoi Mieke, wat lief zeg omdat zomaar te krijgen! Ik persoolijk vind de middelste foto het duidelijkste overkomen. Zelf maak ik mijn foto's onder een daglichtlamp.Ik leg een vel wit papier neer, daar eentje staand tegen aan en dan de lamp erboven. Zo maakt het niet uit of je overdag of savonds een foto maakt. Je vroeg ook hoe ik de eerste foto maakte op mijn blog, dat doe ik in Paint. er zit ee speciaal tabblad op zodat je je kaart kunt bewerken. Succes hoor met de foto's! en natuurlijk gefeliciteerd met het winnen van de challenge;)

Dora zei

hoi Mieke, gefeliciteerd bij het winnen van de challenge. veel plezier met je kado!! geweldig, het was een hele mooie creatie.
leuk dat je een spontane kado hebt gekregen..maar je vraagt welke foto het leukst is dan ga ik voor nummer 2.
succes Verder met foto's maken.

groetjes Dora

Ingrid zei

gefeliciteerd met het winnen van de challenge
je ben inderdaad niet de enige die met dit probleem zit, ik krijg mijn kaarten ook nooit zo op e foto als ik wil.
ook ik vind foto 2 het mooiste uitkomen
groetjes ingrid

Anneke zei

Hoi Mieke, gefeliciteerd met je prijsje! Ik vind de onderste foto heel mooi genomen, maar ik vind dat je kaartje op de middelste de kleuren het mooist overkomen!
Groetjes Anneke

Christa zei

Hoi Mieke , allereerst gefeliciteerd !! Wat super voor je. Maar het was dan ook een hele originele creatie. Ik heb ook een foto-tent en ben ook nog aan het uitproberen....Meestal maak ik een scan van een kaart. Behalve als er teveel 3d-dingen op zitten , dan probeer ik het buiten op de foto te zetten. Of in de tent. Van de 3 foto's vind ik 1 en 2 het beste. Van 1 vind ik het mooi dat de achtergrond donker is , dan komen de kleuren van de kaart beter uit. Ik kan niet kiezen tussen 1 en 2. 3 vind ik te roze....Wel een gaaf kado , zeg !! Gewoon veel er mee oefenen ; moet ik eigenlijk ook. Creatieve groetjes van Christa.

Irene zei

Hoi Mieke,

wat ben je heerlijk verwend maar dat zijn je schitterende kaarten ook wel waard en het scheelt onwijs veel heen en weer geren zo te lezen dus wie weet ook een stukje eigen belang van je lief, hihihi!!!
Ik zou zeggen de 2e want die is idd super scherp. Ik weet natuurlijk niet of we daarop wel precies de juiste kleuren zien (lint?). Daarna zou ik voor de onderste gaan want daar is het wel rose maar op een moie manier, de bovenste geeft wel errug rose!!
Neem anders eens kontakt op met Anneke (Anneke's Hobyblog), die doet cursus fotografie, heeft ook zo'n tent en ze maakt zulke schitterende foto's, die heeft beslist hele goede tips voor je!!!

Liefs, Irene

Anoniem zei

Hoi Mieke, wat een schitterende kaart is dit weer geworden. Prachtige details heb je erin verwerkt. Ik twijfel voor de mooiste tussen de eerste en de tweede kaart. Vraag me af welke het dichtst bij de echte kleur van je kaart komt. Foto twee is wel heel mooi scherp. groet Joke

Anoniem zei

Hoi Mieke, wat een schitterende kaart is dit weer geworden. Prachtige details heb je erin verwerkt. Ik twijfel voor de mooiste tussen de eerste en de tweede kaart. Vraag me af welke het dichtst bij de echte kleur van je kaart komt. Foto twee is wel heel mooi scherp. groet Joke

Irene zei

Anneke's Hobbyblog dus, ik was weer te snel! Ze woont in Zuidlaarderveen dus dan heb je de goede!

Irene

Marianne Reijgersberg zei

Die onverwachte cadeautjes zijn vaak het leukst. Maar wat ontzettend lief. Ik herken je verhaal zo, om met je kaart door de kamer en tuin te rennen om het juiste licht te hebben. Maar overdag blijft het makkelijkst. Ik doe het ook vaak onder een lamp en met een wit vel eronder. Ik vind de eerste foto mooi, maar dat kan ook omdat die staand genomen is en hij een beetje openstaat. Op deze foto zie je echter wel dat je kaart roze is en dat zie ik niet op de andere twee. Het belangrijkste is echter wel, dat jij tevreden moet zijn met de foto die je wilt plaatsen.
En gefeliciteerd met het behalen van je eerste plek. Het is ook een beauty en heel uniek in zijn layout.
Ben benieuwd naar je volgende creatie.
Lieve Groetjes Marianne

Aletta zei

Wat superlief zo'n kado, lijkt me erg handig. Foto 2 vindt ik het mooist, daar zie ook goed de glitters op. Ik maak m'n foto's op wit papier onder een daglicht lamp, maar daar moet ik ook altijd mee vogelen welke dan het mooist is. Fijne dag en oja nog gefeliciteerd met je prijs van de
boom-kaart, hij was ook prachtig.
Groetjes Aletta

D K Crafts zei

Hi Mieke. Congrats on your win and what a nice surprise from your friend. I think number 2 shows the photos clearer although the ribbon is brighter in number 3. Donna

Tinie zei

Gefeliciteerd met het winnen van de challenges!!! Hij is en blijft ook heel mooi de kaart. De middelste van de foto's vind ik de mooiste!!!

Groetjes Tinie

Irma zei

Hoi Mieke , super leif zeg dat je een tent hebt gekregen. En foto 2 vind ik het mooiste.
Heel veel plezier met je gewonnen prijsje....je kaart is dan ook geweldig leuk !!
Groetjes Irma

Anneke. zei

Hallo Mieke,
Hier is die Anneke uit Zuidlaarderveen ;lol)
Ook ik vind nummer 2 de mooiste foto. Misschien is dit een tip voor je. Zet de beide lampjes aan weerskanten van je tent. Als er teveel zon naar binnen schijnt laat je 1 lampje weg. Ik zet mijn camera op automaat. Daar fotografeer ik normaal nooit meer mee, maar dat is voor de kleur. Zorg er voor dat je camera niet flitst. Op dexze manier maak ik mijn foto's. Zo af en toe bewerk ik ze nog een beetje op de computer, maar niet vaak.
Hoop dat het je lukt en anders mag je mij altijd mailen, hoor.
Groetjes Anneke.

arjette zei

Hoi hoi,

ik vind ook de middelste foto het mooist. Ik doe het ook altijd op een tafel voor het raam!!

gr. Arjette

Mieke'S zei

Prachtig kaartje!
Vind het middelste kaartje het helderst.
Succes verder met het kaarten maken.

Esther zei

Ik vind ook nr.2 het mooiste overkomen.
En dat door het huis rennen voor de juiste foto komt me erg bekend voor.
Succes verder met je tent.

Groetjes Esther

corryskaart zei

hoy mieke
net als zovele vind ik nr 2 het mooiste! zelf doe ik altijd een zwarte achterkant en bodem en maak de foto zonder flits, maar bij alle reactie''s lees ik ook nog heel goede tips die ik ook ga uitproberen en vooral gefeliciteerd met je "prijskaart"
groetjes van corry

marja zei

Gefeliciteerd Mieke met het behalen van de eerste prijs, verdiend hoor meis het is een schitterende kaart. Wat ontzettend lief dat je zo'n tentje gekregen heb! Ik vind de middelste kaart het duidelijkst.

Lieve groetjes Marja.

.:♥Marit Pettinga-Meijer♥:. zei

Van harte gefeliciteerd met het winnen van het leuke pakketje. (komt vast door die geweldige text er op! ;) hahaha) Neej ff serieus het is dan ook een plaatje!!!

Ik heb zelf ook die fototent met de blauwe en witte achtergrond... en ik heb er echter extra nog een daglicht lamp boven hangen! (Gewoon een goedkope bureaulamp van de ikea en een dagllicht spaarlamp online gekocht!) Hierdoor komen de kleuren veel echter over omdat de lampjes die er bij zitten vaak toch een wat geler licht geven!

Ik gebruik zelf altijd de witte achtergond, maar plaats er altijd een vel craft of designer papier achter wat bij de kaart past! Zo krijg je een scherpere hoek achter je kaart maar dat is natuurlijk meer een kwestie van smaak dan dat je foto's er mooier van worden! ;)

Ik hoop dat je iets aan mijn tips hebt!?

Ik vindt van de drie foto's de laatste het mooist door de diepte die je blijft zien, maar de tweede geeft een betere kleur weer!

Liefs, Marit.
..:: xXx ::..

Marlies zei

Gefeliciteerd met het winnen van de challenge, kon ook niet anders! Volgens mij ben je al achter dat nr 2 van je fotos de voorkeur heeft, daar gaat mijn voorkeur ook naar uit. Je hebt ook een super leuk cadeau gekregen!
groetjes, Marlies

Durvina zei

Het blijft vervelend die foto's.
Live is en blijft het mooiste.
Foto 2 is naar mijn mening de mooiste!

groetjes, Durvina

Riet zei

Wat een prachtige kaart Mieke,leuke stempel,mooi ingekleurd.
Super papier en details.
Nummer 2 vind ik het mooiste.

Liefs Riet.

Babette zei

Hoi Mieke,
Ik vind foto 1 en 2 het beste. Op foto 1 kun je de glitter zo duidelijk zien en foto 2 daar komen de kleuren het beste eruit.
Groetjes Babette

Ettie zei

Wat ja weer mooi zomaar een kado:)
Rene even in de buidel getast?moet ook kunnen hoor:)
Maar de middelste vind ik mooi,ligt ook aan de kaart denk ik, jij maakt alleen maar mooie kaarten,zelf kan ik ook geen mooie foto,s maken hoor.

Jolanda Cuper zei

Gefeliciteerd met je mooie prijs! Wat lief dat je een fototentje cadeau hebt gekregen!
Groetjes Jolanda.

Marijke zei

Hoi Mieke, vind het ook altijd zo'n gedoe om een mooie foto te maken. De kleuren komen nooit zo mooi over als in het echt. Wat lief dat je een "tent" kado hebt gekregen en de middelste foto is toch wel het mooist, hier komen de kleuren erg mooi en duidelijk over. Gefeliciteerd met je prijs en veel succes nog met foto's maken:))
Groetjes, Marijke en Chantal

Liesbeth zei

Wat een bofkont zeg, een prijs en een tent...... maar het is je gegund hoor, je kaartje was trouwens erg bijzonder en mooi.
Ik denk dat ik bij de meerderheid hoor, wat betreft de foto's, ik vind zelf nr. 2 het mooist overkomen, maar de anderen mogen er ook zijn hoor.
gr. Liesbeth

Lia zei

ik denk nummer 2 qua kleuren helderheid is die wel het mooist (volgens mij
Liefs Lia

Lia zei

ik denk nummer 2 qua kleuren helderheid is die wel het mooist (volgens mij
Liefs Lia

angeleef zei

Eerst en vooral gefeliciteerd! Ik heb soms ook problemen met de juiste lichtinval te vinden, maar heb mezelf een fantastisch fototoestel aangeschaft. Na heel lang uitproberen weet ik meestal de juiste instellingen en plaatsen te vinden. Maar nummer 2 (de middelste) vind ik bij jou het beste gelukt, waarschijnlijk ook door de witte achtergrond. Dat steekt goed af hé. Het is trouwens een zeer mooie kaart!
Groetjes
** Evi **

Jacqueline (Sjakkie) zei

Gefeliciteerd met je prijs, het was ook wel een super mooie kaart,erg leuk.
En van de foto's vind ik nr. 2 het mooiste. Ik heb ook zo'n tent, maar ik vergeet hem altijd neer te zetten.
Groetjes van Jacqueline

Thea zei

hoiii, van harte gefeliciteerd met je prijsje, en wat een prachtige boom heb je gemaakt zeg!! en ik moest wel een beetje om je lachen want ik doe precies hetzelfde voor een goede foto,hihihi.
Leuk dat je zaterdag komt ik kijk er naar uit om je te leren kennen...

Groetjes Thea

greet zei

Wat een superleuk en handig cadeau! Zelf vind ik de middelste foto het mooist.
Maar....... smaken verschillen he?
Gewoon lekker uitproberen.

Groetjes Greet

Crea Astrid zei

Nog gefeliciteerd met het behalen van je prijs. Je kaart zag er ook erg origineel uit.

Foto 2 vind ik persoonlijk het beste.

Groetjes Astrid.