dinsdag 11 november 2014

'Makkelijke' kerstkaarten...lukken ook met Copic Markers!

Goedemorgen allemaal,

Gisteren was ik weer aan de beurt op het blog van Copic Marker Benelux  om een blogpost te maken. Velen van jullie zullen een dagje naar de Krea Doe geweest vorige week en zitten weer boordevol nieuwe inspiratie. En voor degene die niet zijn geweest, net als mij...snifsnif..., ben ik er om dat te doen:-)

Kerst kaarten zorgen bij mij altijd voor heel veel stress en daarom ben ik dit jaar extra vroeg begonnen. Maar tegelijk besefte ik me ook dat ik bij het maken van een serie nooit mijn copics pak, iets wat eigenlijk jammer is. Al denkend aan mijn buro ben ik tot een, al zeg ik het zelf, leuk idee gekomen. 

En onderstaande serie van 4 kaarten werd geboren...


Met de leuke en betaalbare stempels van Craft Emotions en mijn airbrush ben ik aan de slag gegaan.
Het hertje is gestempeld met Memento inkt en een tweede exemplaar heb ik uitgeknipt en daarmee het andere hertje 'afgedekt'. 


Op de foto kunnen jullie zien dat ik dat in eerste instantie alléén met blauw tinten, B91, B93, B95 en B97 wilde doen, maar uiteindelijk heb ik er toch ook E33 en E35 bij gedaan. Deze tinten komen terug in het design papier van Marianne Design.


Dit zijn de twee kaarten waarop de achtergrond is ingekleurd met de airbrush. Het hertje zelf heb ik wit gelaten voor een mooi contrast!


Ook de tekst stempel aan de onderkant van de kaart is van Craft Emotions! Twee keer met bruin en twee keer met zwart inkt gestempeld.


Toen bedacht ik me dat voor een nog groter contrast het ook wel leuk was om bij de volgende twee kaarten de achtergrond juist wit te laten en alléén het hertje in te kleuren.


Het hertje is ingekleurd met E30, E33, E35 en E37.


En dan heb je met hetzelfde kaartje en afdrukje toch meteen weer een heel andere kaart!


Dus jullie zien dat het ook erg leuk is om een serie te maken voor de kerstdagen waar geen uren kleur plezier in gaan zitten! Begrijp me niet verkeerd hoor...ik vind het heerlijk om ontspannen aan tafel te zitten met mijn 'stiften', maar ook deze manier bevalt me wel! En jullie?

Ik wens jullie een hele fijne nieuwe week toe en tot de volgende keer!


8 opmerkingen:

Irene zei

Ben er weg van, werkelijk schitterend Mieke!!!

xx Irene

Mary zei

Wat een geslaagde serie!!,
Ik vind beide versies mooi, zou niet kunnen kiezen.
En ja, ook ik maak juist kerstkaartjes graag in kleine series........je moet er vaak ook zoveel maken dat dit een prettige manier is om door de hoeveelheid te maken kaartjes te komen.
Fijne dag, groetjes Mary

Je@net zei

Ziet er super gaaf uit, Mieke!

Aletta zei

Ohw... prachtig Mieke...
Vind de ge-airbruste achtergrond helemaal moooooooiiii....
Groetjes Aletta

Jolanda Cuper zei

Makkelijk en snel weet ik niet maar wel super leuk!

jolanda zei

heel mooi

GerJanne zei

Mooi Mieke! En zo heb je er opeens 4 in 1 keer!
Groetjes,
GerJanne

By XaLu zei

Ziet er weer super uit.
Schitterende kerstkaarten.

Groetjes,
Nicole