maandag 28 juli 2014

Rood, roder, roodst...kleine tutorial over verschillende kleuren rood!


Goedemorgen allemaal,

Het is alweer maandag, de weken vliegen om! 

Hier in het noorden hebben de scholen alweer 3 weken vakantie, dus we zitten op de helft. Maar dat is natuurlijk niet wat ik jullie kom vertellen:-)

Gisteren was het zondag en dat betekend bij Copic Marker Benelux bijna altijd dat er een tutorial op het programma staat. En mij was het gisteren de beurt om weer met een leuk 'ideetje' te komen en vandaag show ik mijn bijdrage natuurlijk ook nog even hier.

Rood!!! 

Dat is voor mij de schrik qua kleur van de copic markers, het is en blijft een lastige kleur om te blenden. En helemaal als je er nog niet zo heel veel markers bezit en dus voor je gevoel net niet de goede kleuren hebt om een mooie combinatie te maken.

Ik probeer jullie te laten zien dat er heel veel mogelijk is met de R nummers in combinatie met E, RV en T nummers.

Ik heb zes keer een bloem uit een stempel van IndigoBlu – Blazing Poppies geknipt en met verschillende markers ingekleurd.

Voor bloem 1 heb ik alléén maar R nummers gebruikt.
R14, R27, R46 en R59Voor bloem 2 heb ik twee E nummers erbij gedaan en zoals jullie zien wordt ook dit een mooie rode bloem.
R14, R24, E7 en E19Bij bloem 3 heb ik voor de donkerste kleur de RV99 gebruikt.
R37, R39, R59 en RV99Bloem 4 zit 1 E kleur bij en ook dit resulteert in een mooie rode kleur.
R32, R35, R37 en E17


Bij de vijfde bloem heb ik twee lage rode nummers gecombineerd met de E57 en een donkere R nummer.
R8, R17, E57 en R59Last but not least, bloem zes, de favoriete rood combinatie van Diny! In deze reeks zie je zelfs maar 1 copic marker uit de rode reeks en ook dit wordt een hele mooie kleur rood!
T5, E19, E7 en R24Mijn favoriet is nummer twee, drie en zes. Twee is een hele mooie heldere kleur rood die eindeloos te gebruiken is. En drie en zes zijn diep rood van kleur, ideaal om straks weer op je kerstkaarten toe te passen!

Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar jullie favoriete rood combinatie… Laat het hier onder in je reactie weten en dan ga ik deze zeker proberen! 

Ik hoop natuurlijk dat jullie iets aan deze tutorial hebben gehad. Pak een stuk papier en ga gewoon eens oefenen met allerlei combinatie’s en dan heb ook jij vanzelf een favoriete rood combinatie die het makkelijkst weg kleurt!

Wat ik nu met deze ingekleurde bloemen ga doen zien jullie op één van mijn volgende kaarten terug! Daar moet ikzelf ook nog even over brain stormen namelijk:-)


Voor nu wens ik jullie een hele fijne maandag en tot de volgende keer!


3 opmerkingen:

GerJanne zei

Hoi Mieke,
leuk om te zien, mooi ingekleurd en ik ben benieuwd naar wat je er mee gaat maken....verder zegt het me niets, al die afkortingen van de markers.....
Enne, is het al winter op je blog? Ik zie besneeuwde boomtakken!
Groetjes en geniet nog van de rest van de vakantie. Je bent weer thuis?

Antoinette Voorn zei

Hele mooie en duidelijke uitleg prachtig!

Mary zei

Ik ben (nog) niet zo handig met de copics. Maar met jouw geweldige uitleg moet ik weer een beetje op weg komen.
Je bloemen zien er stuk voor stuk prachtig uit!
geniet een fijne dag, groetjes Mary