maandag 21 oktober 2013

Tutorial: 'kleien' en copics gaan erg goed samen


Goedemorgen allemaal,

Gisteren was het weer tijd voor een tutorial van mijn hand op het blog van Copic Marker Benelux!

In de winkel met de grote A....jullie weten vast welke ik bedoel...zag ik een pak klei liggen die in mijn winkelmandje belande zonder ik goed wist wat ik ermee wilde gaan doen. Het lag een paar dagen doelloos op de tafel en toen vroeg mijn dochter: 'Ga je daar ook mee stempelen mama'? Stempelen op klei? Mmmm...

Dat moest ik natuurlijk proberen:-)


Deze leuke stempels van Urban Stamps, waar ik eigenlijk veel te weinig mee doe, werden uitverkoren door mij en mijn dochter om mee te stempelen op klei.


En toen begon het: Geduld hebben! Want het klei moest natuurlijk wel eerst goed drogen. Je ziet de structuur van de stempel echt duidelijk in de klei.

Ik durfde het niet aan om met de copic markers op het klei te gaan kleuren, dus dit was meteen de gelegenheid om mijn airbrush systeem eens  uitgebreid te proberen!


Willekeurig heb ik verschillende nummers met elkaar gecombineerd. Toevallig houd ik erg van paars en mijn dochter van roze, maar ik laat ook nog hele andere kleuren combinatie's zien hieronder.Hier is de eerste 'onderzetter' af, want dat gaan ze worden zegt Sacha, mijn dochter van vier!
Ik heb roze, paars, geel en oranje gebruikt.


Kijk eens hoe mooi de structuur van de stempel uit komt na het te hebben bewerkt met kleur!


Natuurlijk ook nog een foto waarop ik ze alle drie voorzien heb van een lekker kleurtje. Eéntje in de herfsttinten en nog ééntje in blauw-groen.

Voor ik ze in gebruik ga nemen ga ik ze met een transparante lak aflakken en er viltjes onder doen zodat ze 'zacht' op de tafel neerkomen.

Zo zie je maar, copic markers zijn eindeloos te gebruiken, niks is te dol!4 opmerkingen:

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Mieke, wat een leuke tutorial en wat leuk dat je dochtertje zo goed meedenkt,complimentjes van mij hoor. Ik vind het er gezellig en mooi uitzien en dat zal vast mooi op tafel staan...lieve groetjes Miranda

Jolanda Cuper zei

Gaaf gemaakt prachtig gedaan!

GerJanne zei

Ha Mieke,
ik vind het er heel tof uitzien! Leuk om dat samen met Sacha te doen. En ze lijken me prima onderzetters...
Groetjes,
GerJanne

Wilma zei

Wat LEUK Mieke. Wat je zoal al met de copics kunt maken.
Liefs Wilma ☺☺☺