maandag 26 augustus 2013

Ashlyn en een tutorial over 'aparte' haarkleur

Goedemorgen allemaal,

Gisteren was het aan mij de beurt om voor de tweede keer een tutorial te maken voor het Copic Marker Benelux blog.

 Omdat ik uren kan 'zwoegen' op een weelderige haarbos heb ik gekozen om te laten zien wat een heel andere kleur haar kan doen met een afdrukje. Geen bruin, blond of zwart, maar ik ben gegaan voor blauw/groen met blauw/violet.

Ik ga jullie de stappen laten zien die ik heb genomen d.m.v  foto's en hoop dat het jullie duidelijk al zijn op deze manier.

Ik ben eerst begonnen met de huid, want die doe ik zelf altijd als eerste. De gebruikte nummers zijn: E0000, E000, E00, E11 en E13. Deze mooie dame is een digi van Make it Crafty - Ashlyn


De copics die ik voor de haren heb gebruikt zie je op onderstaande foto, niet bepaald typische haarkleuren hé:-)


Haren kleur ik altijd lok voor lok in anders is de inkt alweer droog voor je met de volgende kleurnummer aan de gang gaat.  Ook draai ik constant mijn plaatje in het rond, want ik werk altijd van me af, dan heb ik meer controle over de punt van mijn copic marker.


Ik ben begonnen met haar pony en heb kleur nr BG70 gepakt (bijna niet te zien op de foto) en ben vanaf beide kanten van de lok streepjes gaan zetten tot ongeveer halverwege. Daarna ben ik met BG72  tot ongeveer de helft van de lichtste kleur gegaan.


Met BG70, de lichtste kleur, ben ik daar weer over de BG72 heen gegaan. Wederom niet de gehele lok maar in het midden is het nog steeds 'kleurloos' gelaten.Vervolgens met de BG75 hele kleine stukjes met voorzichtige beweging in de punten van de lokken. Doe niet te veel in één keer, je kunt altijd toevoegen, maar niet meer weghalen.


Na de BG75 heb ik de BV01 gepakt en ben vanaf het de overgang van de BG75 naar BG72 verder naar het midden van de lokken gaan werken. En als laatste met de BV0000 de BV01 vervaagd tot dat ik met deze kleur vanaf beide kanten het midden van de lokken bereik.Hier kun je heel duidelijk zien hoe klein de bewegingen met de copics moeten zijn, ik oefen meenstal eerst even op een restant voor ik met mijn afdrukje aan de slag ga.

Toen vond ik dat wat het donkere BG75 moest zijn persoonlijk te licht en heb ik nogmaals de BG75 in de punten herhaald en nog wat streepjes BG72 om het iets vloeiender te laten overlopen. En daarna nog een keer hele kleine streepjes BG75 voor nog een intenser effect.


Zo ziet Ashlyn er uit als ik alle haren lok voor lok heb ingekleurd. Een heel karwei, maar zeker de moeite waard. Ik ben fan van grote bossen haar, maar je kunt dit natuurlijk ook heel goed doen met kleinere haardossen, die vaak ook iets minder gecompliceerd zijn:-)


Natuurlijk heb ik met deze mooie dame ook nog een kaart gemaakt voor jullie...nadat ik de ogen en haar topje nog heb ingekleurd.


Haar shirt is ingekleurd met BG11, BG13 en BG15 en de ogen zijn met B21, B23 en B26 gedaan.Ik hoop dat jullie deze kleine tutorial bruikbaar vinden en ook eens heerlijk aan de slag gaan met totaal andere haarkleuren, je zult verstelt staan van het resultaat...

Tot de volgende keer en als er nog vragen zijn stel ze gerust!

Fijne maandag allemaal!!!


13 opmerkingen:

Aletta zei

Wauw... Mieke!
Wat een prachtig haar.
Bedankt voor de uileg:)
Groetjes Aletta

Mary zei

(Zucht) Mieke........wat kan jij als geen ander prachtig inkleuren met copics!!!
En wat geweldig fijn dat je stap voor stap foto's erbij hebt geplaatst......het ziet er allemaal zo duidelijk uit, evenals je uitleg!! Helaas lukt mij dat nu nooit ;-( Dat is waarschijnlijk de reden dat ik de laatste tijd toch steeds minder naar de inkleurstempels grijp.......toch maar blijven oefenen , want je kaartje ziet er werkelijk schitterend uit.....en dát is wat ik uiteindelijk ook ooit eens wil bereiken haha
Fijne dag, groetjes Mary

Antoinette Voorn zei

Wat een dotje, prachtig gemaakt.Een erg beeldschoon plaatje, gewoon perfect!

Gr Antoinette

Anoniem zei

Wat heb je dat prachtig gekleurd Mieke! Dank je wel voor de uitleg!
Liefs, Sandra

Frouwkje zei

Prachtige kaart Mieke!!
Leuke aparte kleur voor het haar :-).
Heel mooi gedaan!!
Liefs, Frouwkje

Irene zei

Weet je nu nog niet waarom ze je daar gevraagd hebben, dit is toch gewoon te gek Mieke!!!!!!!!!! Het glanst aan alle kanten......zooooooooo knap!!!!!!!!

Knuf, Irene

Folkje zei

Heel erg mooi, toppie.

groetjes
Folkje

Margo zei

Hoi Mieke,
na je prachtige tutorial, ben ik me meteen komen aanmelden, zo mis ik geen enkele kaart meer van je !
Liefs
Margo

chrilvian zei

leuk gedaan hoor

Aartje zei

Wowie Mieke, dit is geweldig. Het ziet er prachtig uit en lekker duidelijk uitgelegd. Toppie dus en het eindresultaat op je kaart mag er wezen.
Groeten, Aartje

Nicole zei

WAUW Mieke! Ik ben er helemaal stil van. Wat ontzettend mooi heb je haar weer ingekleurd!! Prachtige tutorial Mieke. En wat moeten ze bij Copic Marker Benelux blij zijn met jou! Liefs, Nicole

Durvina zei

Wat ben je toch een kei met die copics!!

Groetjes, Durvina

Thea zei

Ze mogen supertrots op je zijn bij het CM Benelux blog, wat is dit schitterend hoe je dit kleurt en dan ook nog zulke duidelijke leerzame foto's
En wat een geweldig eindresultaat met deze kaart.

Groetjes Thea